112Den Helder

Politie op zoek naar getuigen en beelden vermoedelijke brandstichtingen

Advertentie:

Den Helder – Politie en brandweer kwamen in de nacht van woensdag op donderdag rond 03:00 uur in actie bij vermoedelijke brandstichtingen aan een schuur achter een woning van de Wagenstraat, alsmede een auto in de Nieuwstraat. De politie is op zoek naar getuigen en beelden uit de omgeving.

Donderdagmorgen om 03:00 uur werd de melding gedaan dat een bestelbus in lichterlaaie stond op de Nieuwstraat in Den Helder. De brandweer heeft het vuur geblust. Bij het blussen van de brand van de auto werd in de directe omgeving nog een brand ontdekt. Aan de achterzijde van een woning in de Wagenstraat stonden een schuur en een achtertuinpoort in brand. De brandweer heeft de bewoner gewekt en ook dat vuur geblust. Beide benadeelden hebben aangifte gedaan. Hen is slachtofferhulp aangeboden.

De politie stelt een buurtonderzoek in. Ook zal een technisch sporenonderzoek worden verricht. In het onderzoek wordt ook meegenomen dat de nacht ervoor in de Nieuwstraat/Hartenstraat ook een auto in brand is geraakt. Hiervan is inmiddels vastgesteld dat het om brandstichting gaat.

Contact
De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mensen die op een andere manier weten wie bij de (mogelijke) brandstichting(en) betrokken is, kunnen dat ook vertellen. Dat kan anoniem, via misdaad anoniem: 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op die tijdstippen. Deze kunnen worden geüpload via dit formulier onder vermelding van 2023149349.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

2 reacties

  1. Week of wat geleden stond er heel trots hier dat er iets van 25 geregistreerde cameras per km zijn en toch wordt er gevraagd om beelden, hoeveel cameras moeten er bij komen?

    1. Wordt aan gewerkt om ook de steeg te beveiligen, eigenlijk te gek voor woorden maar met dit soort acties wil je de dader wel pakken.

Wellicht ook interessant

Back to top button