Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Dit jaar Burendag op anderhalve meter

Regio Noordkop – De aanmelding voor Burendag 2020 is gestart. Goed contact met buren en verbinding in de buurt is in deze tijd, waarin we fysieke afstand moeten houden, nog belangrijker geworden. Organisatoren Douwe Egberts en Oranjefonds hebben daarom een manier bedacht waarop buren deze dag op anderhalve meter kunnen vieren, onder het motto ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’. Via www.burendag.nl kunnen alle buurten zich aanmelden voor de 15e editie, die op zaterdag 26 september plaatsvindt.

Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger zijn als buren elkaar kenen. Burendag biedt iedereen een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met hun buren. Op deze manier kan iedereen ontdekken wie er in zijn of haar buurt woont en wordt tijdens Burendag vaak de basis gelegd voor nieuwe contacten. Zo kan één dag effect hebben dat veel langer duurt.

Ook op anderhalve meter afstand zijn er veel leuke en veilige activiteiten die buren met elkaar kunnen ondernemen. Op Burendag.nl zijn ideeën te vinden voor veilige Burendagactiviteiten als een spelletjes dag, buurtbingo of een open buurtpodium voor de deur. Daarbij is het belangrijk dat iedereen de richtlijnen  volgt van de Rijksoverheid en het RIVM.

Contact leggen
Door Burendag te organiseren worden buren in staat gesteld contact te leggen, zodat ze gemakkelijker op elkaar terug kunnen vallen wanneer dat nodig is. Ook zal het dit jaar een moment worden waarop gevierd wordt dat er al zoveel buurtgenoten zijn die voor elkaar klaarstaan.

De intentie van Burendag is mensen bij elkaar brengen. In de afgelopen maanden brachten veel mensen hun tijd vooral thuis door: achter de voordeur. Met de aangepaste opzet wordt iedereen uitgenodigd om de deur open te zetten en vóór de deur contact te maken. Zo kun je op afstand toch zorgen voor verbinding met elkaar en in de buurt.

Bijdrage
Buren kunnen via www.burendag.nl een aanvraag bij het Oranjefonds indienen voor een financiële bijdrage van maximaal 350 euro voor hun Burendagactiviteiten. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de activiteit aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze zijn te vinden op www.burendag.nl. Initiatiefnemers van Burendagactiviteiten worden dringend verzocht om alle geldende richtlijnen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM in acht te nemen. Deze zijn te vinden via www.rivm.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button