112

Vliegende brommer en onzichtbare scootmobiel

’t Veld/Zijdewind – De politie had donderdag twee gevallen waarbij een scootmobiel over het hoofd werd gezien en een scooter die volgens hen voorbij vloog. In de ochtend reed een automobiliste bij de rotonde van de kruising Moerbeek achteruit en zag hierbij een scootmobiel over het hoofd die op dat moment achter de auto langs reed.

Bij de aanrijding die volgde raakte de scootmobiel beschadigd. De bestuurster is nog nagekeken door de ambulancebroeders maar zij hoefde niet mee. De scootmobiel is door de politie netjes thuis gebracht.

Scooter
In de middag reed men over de N241 toen er vanaf de Hartweg een scooter voorbij kwam ‘vliegen’. De berijder is door de politie aangehouden en het voertuig is op de rollerbank gezet. Op de rollerbank bleek de constructiesnelheid 88 km/u te zijn. Gecorrigeerd 79 km/u. Dus 29 km/u te snel. De bestuurder is hiervoor bekeurd en zal zijn scooter opnieuw moeten laten keuren. (WOK melding). Tot die tijd mag hij de weg niet op.

Behalve dat de remmen niet zijn berekend op een hoge snelheid, ben je met een opgevoerde scooter ook niet verzekerd als je een ongeval veroorzaakt, aldus de politie.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button