Sport

VZV gaat voor landskampioenschap

’t Veld – De handbalsters van VZV gooiden afgelopen seizoen hoge ogen in de Europese Challenge Cup. Dankzij het behalen van de kwartfinales hebben de Noord-Hollandse vrouwen hun ogen nu gericht op het landskampioenschap. “Wij willen komend seizoen om de prijzen gaan spelen”, vertelt aanvoerster Djazzmin Trabelsi aan NH Sport.

“Dat wilden we afgelopen seizoen ook. We waren goed op weg, maar vanwege het coronavirus konden we de halve finale tegen Venlo helaas niet spelen. Nu gaan we voor het kampioenschap en hopen we in ieder geval de finale te halen.”

Ondanks het vertrek van Kim Jimmink, Florence Kos en Kim Molenaar heeft Trabelsi het vertrouwen dat VZV dat goed kan opvangen. “Gelukkig hebben we wij een heel goede jeugdopleding waar veel talenten rondlopen. We hebben ook een goed tweede team, dus ik ben ervan overtuigd dat er nieuwe krachten bij ons team komen.”

Europees
Dinsdag werd bekend dat VZV opnieuw Europees gaat spelen. De ploeg uit ’t Veld mag beginnen in de derde ronde van de EHF European Cup (voorheen Challenge Cup). “Dat is natuurlijk harstikke fijn, want we willen graag zo ver mogelijk komen. Hoe later je instroomt, hoe verder je al bent. Na afgelopen seizoen is dat een mooie waardering”, aldus Trabelsi.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button