Hollands Kroon

Beloning voor inleveren batterijen

Advertentie:

Hollands Kroon – Stibat beloont elke maand mensen die hun lege batterijen hebben ingeleverd. Deze keer is meneer Beer uit Wieringerwerf de gelukkige. Stibat bedankt meneer Beer voor zijn moeite en beloont hem met een Nationale Tuinbon.

In elke lege batterij zit nog een plus. Ingezamelde batterijen leveren namelijk waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Die zijn nodig voor het maken van fietsen, brilmonturen, pannen, bestek, leidingen, dakgoten en nog veel meer. Door lege batterijen in te leveren, draagt iedereen een steentje bij aan een duurzamere wereld. Als we de metalen uit batterijen hergebruiken, hoeven we minder nieuwe grondstoffen uit de natuur te winnen. En met 25.000 inleverpunten in Nederland is het een kleine moeite om lege batterijen in te leveren.

Elke maand verloot Stibat onder de mensen die lege batterijen inleverden tachtig Nationale Tuinbonnen van €25,-, twintig ‘support your locals’ dinerbonnen van €50,-, en drie weekendjes weg ter waarde van €445,- bij CenterParcs. Ook meedoen? Verzamel zoveel mogelijk lege batterijen en doe ze per tien stuks in een zakje samen met een briefje waarop naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres staan. Lever het zakje vervolgens in bij een van de vele inleverpunten van Stibat. Deze zijn te vinden bij de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentrum in Lelystad selecteert een gerechtsdeurwaarder elke maand 103 gelukkige mensen.

Over Stibat
Sinds 1995 houdt non-profitorganisatie Stibat zich bezig met het inzamelen, sorteren en recyclen van afgedankte batterijen en accu’s. zij ontzorgen bedrijven en instellingen door uitvoering te geven aan hun wettelijke verplichting. En door het bieden van verantwoorde diensten en oplossingen die bijdragen aan een beter milieu. Stibat streeft naar maximaal hergebruik van grondstoffen en zorgt voor een veilige verwerking van batterijen en accu’s volgens nationale en Europese wet- en regelgeving.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button