Hollands Kroon

Hoogste punt bereikt van de nieuwbouw kern Hippolytushoef

Advertentie:

Hollands Kroon – Woonzorggroep Samen is momenteel twee nieuwbouwlocaties aan het realiseren in de kern van Hippolytushoef op het terrein van voormalig Noorderlicht. Deze week vierden zij een heugelijk moment, het hoogste punt van de bouw werd bereikt. Dit bijzondere moment werd passend gevierd op de bouwplaats en met de bewoners en medewerkers die nu gehuisvest zijn in Molenweid in Wieringerwaard. Tevens gaat de prijsvraag voor de nieuwe naamgeving van start.

Het voormalige Noorderlicht heeft plaatsgemaakt voor niet één maar twee nieuwe gebouwen. Een nieuw woonconcept voor de ouderen van nu en van de toekomst op Wieringen. De nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen met elk 32 ruim opgezette appartementen. Binnen de nieuwbouw wordt straks gewerkt met buurtjes. Hier wonen de bewoners met elkaar samen, zonder in te leveren op persoonlijke leefruimte. Elk buurtje heeft straks een eigen buurtkamer en ontmoetingsruimte, deze ruimten zijn centraal gelegen op beide verdiepingen. Er is alle ruimte voor spontane ontmoetingen, afgewisseld met georganiseerde activiteiten. Met elkaar brengen ze het wonen in een buurtje tot leven.

Samen met alle betrokkenen gaat Woonzorggroep Samen op zoek naar twee nieuwe namen. Namen die goed bij elkaar passen, maar vooral ook goed aansluiten bij de kern van Hippolytushoef. Meedenken over de nieuwe namen én kans maken op een leuke attentie kan via deze link. De prijsvraag voor de nieuwe namen loopt tot 1 september 2021. De nieuwe namen worden eind september bekendgemaakt.

De bewoners van het voormalige Noorderlicht wonen tijdelijk in Molenweid te Wieringerwaard. Zodra de nieuwbouw gereed is verhuizen zij naar verwachting medio 2022 terug naar Wieringen. Caroline Beentjes, lid Raad van bestuur Woonzorggroep Samen vertelt: “Het is een heel bijzondere dag voor alle betrokkenen. Het is fantastisch om te zien hoe beide gebouwen vorm krijgen. Wij danken alle medewerkers van De Geus Bouw, Woldhuis Installatietechniek en Luitjes Elektrotechniek en alle andere betrokkenen voor het vele werk dat hier is verzet.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button