112Video

Meerdere autobranden in Julianadorp (video, update)

Advertentie:

Den Helder – De brandweer moest in de nacht van donderdag op vrijdag in Julianadorp in actie komen voor meerdere autobranden. De eerste melding kwam omstreeks 02.44 binnen in Kruiszwin, vervolgens rond 02.52 aan de Boterzwin en direct hierna omstreeks 02.53 volgde een autobrand aan de Wierbalg.

Omdat meerdere voertuigen tegelijk in brand stonden werd ook de hulp ingeschakeld van de brandweer van Callantsoog om de branden te blussen. Nadat de eerste autobrand geblust was moest de brandweer meteen door naar de Wierbalg, waar ook een auto volledig uitbrandde. De voertuigen die ernaast stonden zijn beschadigd geraakt. Er zijn in totaal vier auto’s uitgebrand en twee voertuigen raakten zwaar beschadigd.

De autobranden vonden kort na elkaar plaats en de politie gaat uit van opzettelijke brandstichting. Daarom begon de politie meteen een grote zoekactie met meerdere eenheden die met voertuigen door het dorp reden in de hoop de daders te kunnen vinden. Of er mensen zijn aangehouden is nog onbekend.

De politie verzoekt mensen die informatie hebben of mogelijk beschikken over camerabeelden contact op te nemen met 0900-8844 onder vermelding van referentienummer 2021152874. Liever anoniem blijven? Bel dan met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. De aanvulling kwam niet van Callantsoog maar van beroeps brandweer den helder en later ook de vrijwilligers van den helder

Wellicht ook interessant

Back to top button