Meerdere autobranden in Julianadorp (video, update)

Den Helder – De brandweer moest in de nacht van donderdag op vrijdag in Julianadorp in actie komen voor meerdere autobranden. De eerste melding kwam omstreeks 02.44 binnen in Kruiszwin, vervolgens rond 02.52 aan de Boterzwin en direct hierna omstreeks 02.53 volgde een autobrand aan de Wierbalg.

Omdat meerdere voertuigen tegelijk in brand stonden werd ook de hulp ingeschakeld van de brandweer van Callantsoog om de branden te blussen. Nadat de eerste autobrand geblust was moest de brandweer meteen door naar de Wierbalg, waar ook een auto volledig uitbrandde. De voertuigen die ernaast stonden zijn beschadigd geraakt. Er zijn in totaal vier auto’s uitgebrand en twee voertuigen raakten zwaar beschadigd.

De autobranden vonden kort na elkaar plaats en de politie gaat uit van opzettelijke brandstichting. Daarom begon de politie meteen een grote zoekactie met meerdere eenheden die met voertuigen door het dorp reden in de hoop de daders te kunnen vinden. Of er mensen zijn aangehouden is nog onbekend.

De politie verzoekt mensen die informatie hebben of mogelijk beschikken over camerabeelden contact op te nemen met 0900-8844 onder vermelding van referentienummer 2021152874. Liever anoniem blijven? Bel dan met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Mobiele versie afsluiten