Texel

Opnieuw komen er fietspaden omhoog door de hitte op Texel

Texel – Opnieuw komen er op Texel fietspaden omhoog door de hitte. Afgelopen juni kwam er al een betonnen fietspad omhoog op de Prins Hendrik-Zanddijk en afgelopen dinsdag 19 juli kwam er wederom een deel van het betonnen fietspad omhoog ter hoogte van de Van der Sterrweg. Vandaag is er door de hitte wederom een fietspad omhoog gekomen, dit maal het fietspad langs de Californiëweg in De Koog wat veelal gebruikt word door toeristen en strandgangers. Op precies dezelfde plek kwam het fietspad in juni 2020 ook al omhoog.

Er zijn momenteel reflecterende palen geplaatst maar er is nog geen lint aangebracht. Fietsers rijden nog steeds over het uit de voegen gebarsten fietspad wat uiteraard voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Een buurtbewoner maakte zich erg boos over de situatie. Volgens hem is het al vaker raak geweest op het betreffende stuk fietspad langs de Californiëweg en lijkt de gemeente er weinig aan te doen, net zoals de voorrangssituaties op de Californiëweg. Op het moment dat hij de gemeente belt kunnen zij er niks aan doen onder andere vanwege de verkeerscommissie.

“Het is geblunder, net zoals de situatie aan de Emmalaan,” aldus de buurtbewoner die meent dat de fietspaden verkeerd zijn aangelegd, net zoals het relatief nieuwe fietspad aan de Prins Hendrik-Zanddijk en er jaren terug al lering getrokken had kunnen zijn. “Twee centimeter speling op 60 meter fietspad is gewoon niet voldoende.”

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button