Den Helder

Aanleg fietspad Duinweg van start

Adverentie

De aanleg van het tweede deel van het vrijliggende fietspad langs de Duinweg en Tuintjesweg start maandag 2 september. Dat meldt de gemeente. Het fietspad sluit aan op de Huisduinerweg. Met de realisatie van dit tweede deel is een veilige fietsverbinding tussen Nieuw Den Helder en Huisduinen een feit.

Het fietspad wordt aangelegd aan de kant van ‘het landje’ waar nu het schelpenpad ligt. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de natuurwaarden en de aanwezige bomen. Ook komt er een veilige fietsoversteek om de Duinweg over te steken. Om het nieuwe fietspad goed in te passen in de huidige situatie gaat de situatie bij de kruising met de Huisduinerweg veranderen.

Mede door subsidie van de provincie Noord-Holland wordt de aanleg van dit fietspad mogelijk. Aannemer Nota Infra bv uit Sneek gaat het werk uitvoeren en start 2 september. Vijf à zes weken later is het werk klaar. Tijdens de aanleg zijn de Duinweg en Tuintjesweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer wordt omgeleid.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button