Hollands KroonSport

Wieringermeer pakt belangrijk punt door gelijkspel 2-2 in aantrekkelijke wedstrijd tegen DZS

Slootdorp – CV Wieringermeer speelde zaterdag een goede wedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst, DZS (De Zilveren Schapen) uit Wijdewormer.

Wieringermeer dat moest aantreden zonder de geblesseerden Rens Tolhuis, Sander Veenstra en Daan van der Meer begon onrustig aan het duel. DZS had iets meer overwicht en wist in de 22e minuut de 0-1 aan te tekenen.

De bezoekers kwamen nog enkele keren oog in oog met doelman Alex van der Sluis, maar deze wist zijn doel verder schoon te houden. Een goed lopende aanval van Wieringermeer in de 39e minuut leverde de gelijkmaker op, het was Kevin de Bruin die na een goede voorzet van Thijs Boersma de 1-1 binnenschoot.

Na rust kwam er een beter Wieringermeer voor de dag en werd de wedstrijd steeds opener. Beide ploegen kregen mogelijkheden maar wisten niet te scoren. De gevaarlijkste speler van DZS werd eerst door Sam Vijselaar en daarna door jeugdspeler Lars Gouwenberg goed in toom gehouden.

In de 87e minuut werd er even niet opgelet in de verdediging van DZS en kon Thijs Boersma met zijn 13e doelpunt in 14 wedstrijden de thuisploeg op een 2-1 voorsprong koppen.

Lang kon de thuisclub hier niet van genieten want DZS speelde alles of niets en wist vlak voor tijd vanuit een scrimmage de gelijkmaker te maken 2-2. Gezien het wedstrijdbeeld was een puntendeling terecht en gezien de 8-1 nederlaag in de uitwedstrijd voor Wieringermeer wordt dit gezien als een welkom punt in de strijd tegen degradatie.

“Dit is een bonuspunt tegen een hoog geklasseerde tegenstander, maar het hadden er drie kunnen zijn”, meldt topscorer Boersma.

Programma 11 maart: Blauw Wit (W)-CV Wieringermeer, St Adelbert-ZCFC, Kolping Boys-DZS, RCZ-WSV’30, DZS-Alcmaria Victrix, Sporting Krommenie-SVW ‘27

(verslag: Ed Diederich)