Politiek

Lada stelt vragen over ‘bos van Moorselaar’

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – Fractie Lada maakt zich zorgen om de biodiversiteit van een stuk grond in Nieuwe Niedorp en heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college van Hollands Kroon. Het betreffende stuk grond, perceel Dorpsstraat 78, is recent verworven door projectontwikkelaar Scholtens Groep, waarna de daarop staande stolpboerderij met een klein deel van de grond weer doorverkocht is. Het deel dat in de volksmond bekend staat als het bos van Van Moorselaar is daarbij in eigendom van Scholtens gebleven.

Volgens LADA hebben bewoners in de buurt onlangs een brief van Scholtens ontvangen dat de projectontwikkelaar grond gaat afvoeren van het Dahliapark naar een terrein achter de Dorpsstraat en dat dit enige overlast zou kunnen veroorzaken. Verschillende omwonenden hebben vervolgens navraag gedaan bij Scholtens waar de af te voeren grond gestort gaat worden. Duidelijkheid wordt daar niet over verkregen.

Dit laatste geeft de fractie LADA te denken. Henk van Gameren: “een projectontwikkelaar koopt geen stuk grond om daar niet op te kunnen bouwen. De grond van het bos is erg nat, dus het perceel kan goed opgehoogd worden met de grond uit het Dahliapark om het bouwrijp te maken. Dat betekent het einde van het bos, waarmee een geliefde en waardevolle plek groen in Nieuwe Niedorp zou verdwijnen. Waardevol vanwege zijn grote biodiversiteit. Er komen veel vogels in voor waarvan bijzondere soorten zoals de grote bonte specht, groene specht, uilen en vorig jaar ook de ijsvogel.”

In haar schriftelijke vragen vraagt LADA waar de grond uit het Dahliapark gestort wordt en wat de plannen van de projectontwikkelaar zijn en of het college hierin gekend is? Voorts wil zij van het college weten of er gekapt gaat worden? Daarnaast vraagt LADA zich af wat de plannen voor de biodiversiteit betekenen, omdat het college die in zowel het coalitieakkoord als in de woonvisie hoog in het vaandel heeft.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

2 reacties

  1. Duidelijk toch. Daar gaan ze bouwen, alleen mogen de inwoners dat nu nog niet weten….. Anders was het allemaal wet wat transparanter verlopen. Of het college hierin gekend is weet ik natuurlijk niet, maar op het gemeentehuis zal het zeker geen verrassing zijn natuurlijk.

  2. Daarom hebben wij deze vragen gesteld. Om het in de openbaarheid te brengen en het college tot een verklaring te dwingen.

Wellicht ook interessant

Back to top button