Den Helder

Racing Aeolus verwacht nieuwe records

Adverentie

De eerste racedag van Racing Aeolus was donderdag nog maar amper begonnen of er klonk al gejuich. Het Canadese team had bij de eerste rit tegen de wind in al een record verbroken. Officieus want de wedstrijd was nog niet begonnen, maar het belooft wat voor de komende races.

“Het team uit Canada komt altijd erg goed voorbereid aan de start”, vertelt voorzitter Hans Verhoef van Racing Aeolus. Vanuit de hele wereld zijn teams naar Den Helder toe gekomen om de komende dagen tegen de wind in te racen. Er zijn naast Canadezen, Turken, Duitsers en Denen natuurlijk ook Nederlandse teams.

“Wij zijn nog aan het testen”, zegt Freerk Scheffer van de Hogeschool van Amsterdam. “Er zijn enorme verschillen: de een komt met een omgebouwde skelter, de ander met Formule 1 materiaal. Maar de sfeer is heel goed en wij zijn erg blij met onze wagen”. Naast de HvA doet ook InHolland uit Alkmaar mee aan de races.

Niveau omhoog
Bij Hotel Den Helder zijn deze dagen nog een aantal teams druk aan het werk. Het team uit Turkije kreeg woensdagavond laat pas de wagen binnen. “Je merkt dat het niveau elk jaar omhoog gaat”, zegt Verhoef. “Leuk dat je nu ook merkt dat de mensen nu ook door het bedrijfsleven gevonden worden. Die stonden hier afgelopen jaren nog met een windwagen en werken nu bijvoorbeeld bij Vattenfall.”

De wind was donderdag perfect. Er worden meerdere races gehouden, waaronder dragraces waarbij de wagens tegen elkaar rijden in een directe wedstrijd. Ook vandaag (vrijdag) wordt er nog gestreden op de dijk. Zaterdag kunnen kinderen zelf een wagen komen bouwen om het echte Racing Aeolus-gevoel te krijgen.

Bron: LOS Mediapartner NH

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button