Den Helder

Kunstuitleen Den Helder toont nieuwe collectie

Advertentie:

Den Helder – Kunstuitleen Den Helder toont tot en met 11 juli 2021 een overzicht van een aantal bijzondere werken. In de collectie zijn door de jaren heen kunstwerken opgenomen die van grote klasse zijn.

Grafieken van onder andere Emo Verkerk, Rob Scholte, Piet Lont en Fons Haagmans. Schilderijen van Rob Verkerk, Erik Oldenhof en Cees Groenewoud Kramer en fotografie van Paulien Oltheten, May Heek en Jowan Richie om maar een greep te doen uit wat de Kunstuitleen allemaal te bieden heeft.

Kunstenaars
De beelden van Peter Bes laten vaak terloopse situaties zien zoals Personen die iets in hun tas zoeken, een vrouw die ligt te zonnen, mannen die op een bank zitten in een meubelboulevard, voorbijgangers op straat in Budapest, iemand die schijnt te wachten, een auto die geparkeerd staat in een lege straat en ga zo maar door.

Irene Grijzenhout maakte sinds 1972 keramische objecten. Haar thema’s waren lange tijd schepen, boomstammen, spiegelingen, dans en beweging. De laatste jaren richtte ze zich vooral op het afbeelden van dieren. Dieren inspireerden haar, niet alleen vanwege hun kwetsbare schoonheid maar ook door hun ontroerende integriteit en hoge aaibaarheidsfactor. Ze experimenteerde met glazuren, hiervoor waren de seizoenen en het licht aan de kust een belangrijke inspiratiebron. Behalve de vorm van de beelden is ook de kleur erg belangrijk.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button