Den HelderVideo

Indrukwekkend bevrijdingsdiner in Hotel Den Helder (video)

Adverentie

Den Helder – Verbinding, verhalen delen en de vrijheid vieren. Verschillende generaties ontmoeten elkaar zondag aan de eettafel tijdens het bevrijdingsdiner in het kader van de 15 augustus herdenking bij Hotel Den Helder. Burgemeester Jan de Boer opende de middag met een welkomstspeech. “Samen eten verbindt mensen, generaties en culturen op verschillende manieren. Vrijheid verbindt en verbinding bevrijdt.” De belangrijkste boodschap is dat de verhalen worden overgedragen op andere generaties. Zodat de verhalen niet worden vergeten.

Verhalen van vroeger over de oorlog. Aan iedere tafel was er een ander verhaal, allemaal even bijzonder.

Met de Japanse capitulatie kwam op 15 augustus 1945 een einde aan de Tweede Wereldoorlog. “15 augustus is de dag dat het hele Koninkrijk Der Nederlanden is bevrijd en ik vind dat dat de datum moet zijn die we allemaal moeten herdenken”, vertelt Melany Tegelberg-Hart, lid van de organisatie van het Bevrijdingsdiner. “Er is een hele grote gemeenschap in Den Helder met Indische Roots, de Archipel. Het is belangrijk dat zij ook gehoord worden en dat deze generatie aan de jongeren vertelt wat er is gebeurd in Indonesië. Anders raakt dat kwijt en dat mag niet.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button