Den HelderPolitiek

PVV: Meer toezicht bij station Den Helder Zuid

Advertentie:

Den Helder – De PVV wil dat er meer toezicht komt bij station Den Helder Zuid en vraagt het college B&W naar de mogelijkheden. De aanleiding is een incident van 15 augustus jongstleden, toen er vanuit een witte bus zou zijn geschoten met een vuurwapen. De daders en het voertuig waarin zij zaten zijn nog niet gevonden. Ook is de aanleiding van de schietpartij en het mogelijke doelwit onduidelijk.

PVV fractievoorzitter Vincent van den Born stelt nu vragen aan het college over de veiligheid rondom het station en wil dat er meer toezicht komt: “De PVV maakt zich grote zorgen over dit schietincident, aangezien er dit jaar al meerdere schietincidenten in Den Helder hebben plaatsgevonden. Bovendien waren er verleden jaar 86 registraties van incidenten bij station Den Helder Zuid, waaronder 23 fietsendiefstallen en 11 verdachte situaties. En begin 2021 vond er zelfs een aanranding plaats.”

Een stap in de goede richting zou volgens de PVV worden gedaan doormiddel van extra controles en mobiele camerabewaking. Dit zou standaard moeten worden toegepast bij station Den Helder Zuid als het aan hen ligt. De PVV wil graag weten wat het college, alsmede partners als NS en ProRail gaan ondernemen om de veiligheid te verbeteren.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button