Den HelderPolitiek

Helderse wethouders nemen afscheid

Den Helder – De aanstaande beëdiging van het nieuwe Helderse college op maandag 29 augustus betekent ook dat er vier bestuurders afzwaaien. De gemeente nodigt inwoners uit om op 1 september in de Stadshal van de Kampanje op Willemsoord feestelijk afscheid te nemen van Heleen Keur, Tjitske Biersteker, Kees Visser en Remco Duijnker. Ook gemeentesecretaris Robert Reus vertrekt.

Tjitske Biersteker (ChristenUnie) had al ruim voor de verkiezingen aangekondigd na de installatie van het nieuwe college met pensioen te gaan. Heleen Keur (CDA) was ook niet beschikbaar voor een nieuwe periode. Zij vertrekken dus echt van het politieke toneel in Den Helder. Voor Kees Visser (VVD) en Remco Duijnker (Seniorenpartij) is dat niet het geval. Visser wordt aanstaande maandag beëdigd als raadslid en Duijnker zal over twee jaar wethouder Michiel Wouters vervangen.

Het afscheid van de collegeleden vindt plaats op 1 september in de Stadshal van de Kampanje op Willemsoord. De receptie begint om 15.00 en eindigt om 18.00. Naast het vertrek van de wethouders wordt ook aandacht geschonken aan het vertrek van gemeentesecretaris Robert Reus. Hij gaat dezelfde functie vervullen voor de gemeente Alkmaar.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button