Hollands KroonVideo

Nog steeds veel verkeer na afsluiting Slootweg (video)

Westerland – De bewoners aan de Koningsweg en Poelweg hadden zich een paar rustige weken voorgesteld, nadat de Slootweg richting Slootdorp is afgesloten wegens asfalteringswerkzaamheden. Op de Rijksstraatweg N99 staan wel borden met een verkeersomleiding, maar de automobilisten kunnen wel gewoon doorrijden tot aan garage Sluikerman. Hier moeten zij dan over de relatief smalle weg van De Haukes en onder het Amstelmeer door om hun weg te vervolgen richting Slootdorp.

Volgens de bewoners is de verkeersdrukte aan de Koningsweg en de Poelweg zeker niet minder geworden en op De Haukes is het verkeer juist flink toegenomen. Door het plaatsen van een verbodsbord voor vrachtwagens op de rotonde van de N99 is het vrachtverkeer behoorlijk minder geworden.

Deze twee weken komen de omwonenden wel door, maar zij zien wel op tegen de afsluiting in november en december. Dan gaat de Slootweg ongeveer acht weken dicht voor het leggen van graskeien.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button