Cultuur/Natuur

Wandelen door struingebied Kruiszwin bij Anna Paulowna

Advertentie:

Anna Paulowna – Wandelen door het fraaie natuurgebied Kruiszwin met brak water, dat resulteert in onder meer de bloei van zee-asters. Vogels spotten op weg naar het zuiden en nog veel meer. Misschien zijn er nog ijsvogels. Deze excursie brengt de deelnemers op zondag 4 september van 10:00 tot 11:30 uur naar de mooiste plekken en de gids van Landschap Noord-Holland zal er alles over vertellen. De wandelaars ontdekken welke planten nog in kleur staan begin september en welke trekvogels hier nog neerstrijken om zich op te vetten.

Het Kruiszwin bij Anna Paulowna is jaren geleden omgetoverd van een saai landbouwgebied tot een natuurgebied vol variatie. De Kruiszwinsloot is het middelpunt van dit gebied. De sloot heeft de vorm van een vroegere kreek. Er zijn diverse slootjes en kleine terpen. Zout grasland wordt afgewisseld met rietvelden. Deze waterberging is een wandel- en struingebied en ideaal voor een ommetje.

De deelnemers wordt aangeraden goede wandelschoenen aan te trekken. Een verrekijker meenemen is een aanrader. Bij voorkeur reserveren. Ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en gepast betalen. Het vertrekpunt is naast Molenvaart 136. Dat is het begin van het fietspad, het Caloriepad. Verdere informatie en reserveren via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button