Den HelderVideo

Aan veertig jaar accordeonmuziek van Jenny komt mogelijk een einde (video)

Adverentie

Den Helder – Jenny is al bijna veertig jaar een lichtpuntje in de week voor veel ouderen in de Helderse tehuizen. Week in week uit gaat ze met de accordeon op pad om muziek te maken, maar daar komt binnenkort misschien noodgedwongen een eind aan.

“Sinds februari ben ik al drie keer gevallen”, vertelt Jenny. Ze gaat namelijk met de accordeon achterop de fiets naar alle locaties toe en dat wordt vanwege de leeftijd steeds lastiger. Ze vroeg vervangend vervoer aan en MEE & De Wering deed een aanvraag voor taxibonnen. Maar die vergoeden maar de helft van het totale aantal ritten. Een alternatief in de vorm van een driewielfiets was ook niet geschikt, enerzijds omdat Jenny daar vanwege lichamelijke redenen niet op kan fietsen, anderzijds omdat de accordeon er niet op past.

Jenny plaatste een noodkreet op Facebook. Niet om haarzelf, maar vanwege de mensen die zo graag naar de muziek luisteren. Daar is het Jenny namelijk om te doen. “Als je ziet hoe de mensen genieten…”, zegt Jenny, “muziek speel je met je hart, en als je met je hart speelt krijg je respons van de mensen. Ook al is het maar een klein vingertje op de maat.”

De oproep had effect, want Omring heeft voor het komende jaar toegezegd het vervoer naar hun locaties te zullen vergoeden. Een bewijs, volgens Jenny, van de waarde van haar vrijwilligerswerk. Voor de andere locaties moet nog een oplossing worden gevonden, maar voorlopig gaat Jenny, zolang het lichamelijk nog lukt, met de accordeon achterop fietsend naar de andere tehuizen.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button