Sport

Handbalsters ZAP verliezen, maar houden hoop

Adverentie

Breezand – Het gaat nog niet goed met ZAP tijdens de Noord-Holland Cup. De wedstrijd tegen Jong SEW werd met 22-31 verloren. Komende zondag, 27 augustus, spelen de teams wederom tegen elkaar voor de derde plek tijdens deze cup. Trainer Stefan Baars gaat volledig er vanuit dat zijn team sterk genoeg om dan sportief revanche te nemen.

Jong SEW kwam al snel op voorsprong door snelle tegenaanvallen. ZAP was daar conditioneel niet tegen opgewassen. Ook de afspraken in de dekking waren, door de samenstelling van het team, erg onwennig. Een aantal speelsters was net terug van vakantie en had te weinig trainingsuren.

“Het is knap hoe goed de tegenstander daar gebruik van heeft gemaakt”, stelt Baars. “Wel werd in de eerste helft goed weerstand geboden, maar daarna ging het mis. De conditie speelde daarin een hoofdrol. Aankomende zondag moeten we in staat zijn te winnen en dan eindigen we netjes als derde. We gaan donderdag volop trainen.”

Groeiende
Er is tijdens de wedstrijd niet bijgehouden wie de doelpunten heeft gemaakt. “Mijn begeleiding is ook nog met vakantie. Er is volop gestreden de gehele wedstrijd en we hebben van de fouten geleerd. Er zijn zeker heel veel dingen al beter gedaan dan in de vorige wedstrijd tegen VZV. We zijn groeiende.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button