Overige

Collecteweek Dierenbescherming

Advertentie:

De Dierenbescherming houdt van 29 september tot en met 5 oktober de jaarlijkse collecteweek. De medewerkers en vrijwilligers van de Dierenbescherming zetten zich elke dag opnieuw in om dieren te redden, op te vangen en te beschermen. Ze doen dit met liefde, maar kunnen dit alleen blijven doen met de steun van leden, donateurs en gulle gevers. Duizenden vrijwilligers gaan dan met de collectebus langs de deuren voor een bijdrage.

In Nederland leven miljoenen dieren: huisdieren, landbouwdieren en wilde dieren. Deze dieren hebben zelf geen stem en komen daardoor helaas nogal eens in de verdrukking. De Dierenbescherming komt op voor deze dieren. Een aangereden kat, een verwaarloosde hond of een konijn dat achter is gelaten in het park, ze kunnen op de hulp van de Dierenbescherming rekenen.

Geef aan de collectant
Het redden, opvangen en beschermen van dieren is kostbaar. Een rit van de dierenambulance kost bijvoorbeeld zo’n € 50,- en een dag opvang voor een kat komt al gauw op € 20,-. Om deze en andere kosten te betalen is de Dierenbescherming geheel afhankelijk van leden, donateurs en de opbrengst van de jaarlijkse collecte rond 4 oktober. Daarom vraagt de dierenwelzijnsorganisatie om extra steun van het Nederlands publiek om nu en in de toekomst op te kunnen blijven komen voor dieren.

Geen contant geld in huis? Betalen via iDEAL, Tikkie of PayPal is ook mogelijk. De gever kan met de app op de smartphone de QR-code op het legitimatiebewijs of de nieuwe ‘kartonnen collectebus’ van de collectant scannen en zo een eenmalige gift doen. Mensen die de collectant hebben gemist, maar wel een bijdrage willen geven kunnen ook doneren via een speciale digitale collectebus.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button