Sport

Dirkshorn kansloos aan de Belt: 5-0

Advertentie:

Veelbelovend, zo zag de seizoenstart van voetbalclub v.v. Succes er zondag uit. Op het eigen, zonovergoten sportcomplex aan de Belt in Hippolytushoef, werden de gasten uit Dirkshorn betrekkelijk eenvoudig opzij geschoven: 5-0.

Coach Wouter Rood lijkt precies op tijd zijn gewenste formatie te hebben gevonden. Dus met Stef de Koning terug centraal achterin, krullenbol Jeroen Norder in de punt van de aanval en de van een schorsing teruggekeerde Jeroen Metselaar als rustpunt in de middenlinie. En met Jeroen nummer drie, Kleimeer, als flankaanvaller. Dat pakte goed uit. Tot tweemaal toe trok hij à la Peter van Vossen naar binnen, om de Dirkshorn-keeper met bekeken schoten kansloos te laten, 2-0.

Toine Bugel deed verder waar hij een week eerder was gestopt: goed voetballen én scoren. Vlak voor rust zette Kleimeer hem alleen voor de keeper, die hij simpel omspeelde om het leder simpel in het lege doel te schuiven, 3-0. Vlak na rust herhaalde Bugel dit kunstje door vrijwel op identieke wijze te scoren. Wie stopt hem af, deze bij vlagen geniale middenvelder?

Teugels vieren
Na deze 4-0 zat Succes op rozen en geloofde de blauwzwarte Rood-brigade het verder wel. De thuisploeg liet de teugels enigszins vieren, waardoor Dirkshorn zowaar nog een paar kansen kreeg. Goalie Martijn Lont stak echter andermaal in goede vorm; met drie, vier mooie safes hield hij Dirkshorn op de nul.

Vlak voor tijd ging youngster Tom Kamp er nog maar eens ‘op de brommer’ vandoor. Op de achterlijn trok hij de bal voor, waarna Jeroen Norder vrij eenvoudig voor het slotakkoord kon zorgen, 5-0. “Wat een lekkere zondag”, verzuchtte Succes-preses Patrick Mulder na afloop, tevreden van een biertje nippend. “Nu nog even een vaste grensrechter vinden voor het eerste elftal; kun je dat nog even in het verslag verwerken?”, was het verzoek. Bij deze!

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button