Den Helder

Scholte weer naar de rechter

Adverentie

Kunstenaar Rob Scholte klaagt de gemeente Den Helder weer aan, nu om de beoogde sloop van het vroegere postkantoor van Den Helder te voorkomen. Scholte had hier eerder zijn museum. De zaak dient dinsdag, zo meldt mediapartner NH.

De gemeente wil op de plaats van het gebouw appartementen realiseren en heeft hiervoor aannemer Tuin Projectontwikkeling aangesteld. Scholte is het hier niet mee eens en wil door middel van een kort geding de sloop voorkomen.

De kunstenaar ligt al jaren overhoop met de gemeente. Vorige week deed de rechter uitspraak in een andere zaak. De rechtbank oordeelde dat de gemeente vorig jaar Scholte terecht uit zijn woning en atelier had gezet. Het gevolg is dat hij moet opdraaien voor de ontruimingskosten en achterstallige rekeningen, bij elkaar zo’n 400.000 euro. De gemeente was opgelucht dat het langlopende conflict eindelijk voorbij was. Nu lijkt dat toch niet zo te zijn.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button