Sport

Sport in het kort

Adverentie

ZAP heeft de derby tegen FC Den Helder gewonnen. De Helderse ploeg van trainer John Dobma verloor met 2-1. De Nieuwediepers kwamen nog wel op voorsprong door een doelpunt van Kenny Gerssen, maar daarna trok de Breezandse ploeg, door doelpunten van Freek Vrenegoor en Marvin La Croes, de verdiende overwinning naar zich toe.

In Heiloo won Kleine Sluis met 3-4 van HSV in het debuutjaar in de tweede klasse. Grote man voor de Polderse ploeg was Geert Weel met drie doelpunten. In de derde klasse wint JVC met 1-2 tegen Hugo Boys. Doelpuntenmakers: Maiky Raap en Jonard Bernardina.

Geen goede start HCSC
De veldvoetballers van HCSC hebben, na een wisselvallige voorbereiding, met 1-2 de competitie-opening verloren. De Helderse ploeg werd nog wel Helders kampioen, maar onnodig uitgeschakeld in de beker. Het elftal van trainer Frans Coppoolse kwam nog wel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Remko Vet. Volgende week speelt HCSC tegen HFC in Haarlem.

Basketbal
Den Helder Suns heeft de voorbereiding op de competitie afgesloten met een 100-70 verlies in het oefenduel tegen BC Apollo op zaterdag. Zondag werd wel met 67-59 gewonnen van Bal Weert. Het U20 vrouwenteam van Dozy Den Helder is de competitie goed gestart met een 38-60 overwinning tegen Landslake Lions. In de Eredivisie hebben de mannen basketballers U21 van Noordkop met 72-65 gewonnen van Triple Thread. De basketbalheren van Zeemacht wonnen ook de tweede wedstrijd in de competitie tegen Virtus in Werkendam met 67-72.

Rugby
In de derde klasse heeft RCDH de rugby derby tegen Rush uit Schagen met 10-57 verloren.

Badminton
De badmintonners van Zeemacht hebben het thuisduel met 7-1 gewonnen van IJmond.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button