Sport

Tesfu 18e bij Dam tot Damloop

Advertentie:

Onder warme omstandigheden werd zondag de Damloop gehouden van Amsterdam naar Zaandam, een afstand van tien Engelse mijl, oftewel 16,1 kilometer. Luca Assorgia mocht bij de genodigde toplopers in het startvak, Filmon Tesfu startte vlak daarachter.

In het sterke internationale deelnemersveld gingen beide lopers van SV Sportlust snel van start. Na de IJ-tunnel vond Tesfu aansluiting bij Assorgia en trokken de trainingsmaatjes enige tijd samen op. Daarna versnelde Tesfu en sloot aan in een groep van drie, daarachter gevolgd door Assorgia die eveneens in een groep van drie verder liep.

Tesfu kwam uiteindelijk als 18e over de finish en verbeterde het clubrecord tot 49.57. Assorgia zat er niet ver achter met een 20e plaats en eindigde als tiende Nederlander in 50.41.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button