Hollands Kroon

Zaadwetenschappers van over de hele wereld te gast in Seed Valley 

Adverentie

Wetenschappers van over de hele wereld zijn aankomende week te gast in Seed Valley, het wereldwijde centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie gelegen in het noorden van Noord-Holland, voor de zesde ‘Workshop on Moleculair Aspects of Seed Dormancy and Germination’. Een wetenschappelijk programma waarin de laatste inzichten en ontwikkelingen worden gedeeld op het gebied van zaadontkieming en bijbehorende moleculaire kennis. Het evenement biedt dit jaar de unieke kans te zien hoe deze kennis wordt toegepast in de praktijk. Naast lezingen bezoeken de deelnemers diverse toonaangevende veredelingsbedrijven in Seed Valley die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van nieuwe groente- en bloemenrassen.

De workshop vindt tegelijkertijd plaats met de jaarlijkse open dagen van de bedrijven. In deze week is Seed Valley het internationale podium waar vakgenoten van over de hele wereld kennismaken met de nieuwste rassen en technieken op het gebied van plantveredeling.

Over de workshop
De workshop wordt dit jaar georganiseerd door the International Society of Seed Science, Wageningen University & Research, Seed Valley, Syngenta, Bejo en ASP Quality Support. The International Society for Seed Science (ISSS) is een professionele club van wetenschappers. De ISSS-organisatie heeft als doel wetenschappelijke kennis over zaden zo hoog mogelijk te houden door het aanjagen van onderzoek, onderwijs en communicatie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button