Den HelderJeugd

Den Helder richt zich met coronacampagne op de jeugd

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder begint maandag 28 september met een Helderse communicatiecampagne in de strijd tegen het coronavirus. “Verziek het niet” is de slogan. De actie richt zich vooral op jongeren tussen de 12 en 25 jaar.

De coronacijfers stijgen. Vooral jongeren blijken in de overdracht van het virus een grote rol te spelen. Hoewel het aantal besmettingen in Den Helder relatief gezien nog meevalt, wil de gemeente erger voorkomen. Daarom richt zij zich nu in de gemeentelijke communicatie direct tot deze generatie. Dat gebeurt via een postercampagne en een social media-offensief.

Verziek het niet
“Verziek het niet!” doelt op de herwonnen vrijheden die jongeren weer hebben sinds de lockdown, eerder dit jaar. De boodschap erachter: “je mag gelukkig nu weer meer maar verziek dat nou niet door nonchalant gedrag. Hou je aan de regels, dan wordt het straks voor iedereen weer leuker”. De campagne is gemaakt in de stijl van de jongeren, gebaseerd op hun belevingswereld, voorbereid en gemaakt met Helderse scholieren. Indirect bereikt de campagne ook de overige inwoners van Den Helder. De gemeente hoopt dat de actie vooral ook ouders aanzet om het gesprek met hun kinderen over hun gedrag aan te gaan.

De campagne bestaat uit verschillende onderdelen:
– een algemene postercampagne op lantaarnpaalborden, gevolgd door:
– een postercampagne met beeld van jongeren op abri’s (bij de bushaltes)
– een postercampagne op scholen, bij horeca, verenigingen en dergelijke
– een social media-campagne, betaald (dus doelgroepgericht) en organisch

Maandag 28 september hangen de eerste posters op de lantaarnpalen. Daarna wordt de campagne verder uitgerold. De hele campagne loopt voorlopig voor twee à drie maanden, afhankelijk van de actualiteit.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button