Sport

Wielrenster Denise Betsema nog op zoek naar oude vorm

Advertentie:

Ruddervoorde/Maasmehelen – Ook dit weekend kon de Texelse Denise Betsema haar prestaties van vorig jaar niet evenaren. Het lijkt er op dat de aanrijding die een auto onlangs veroorzaakte meer sportieve schade oplevert dan verwacht.

Dit weekend waren er twee veldritten in België. Voor de wedstrijd zei Denise al: “Mijn start is nog iets om aan te werken en het wedstrijdritme wil nog niet komen.” Zaterdag in Ruddervoorde de tweede wedstrijd om de Superprestige was slechts een negende plaats weggelegd voor Betsema met een achterstand op de winnares Celine del Carmen Alvarado van meer dan twee minuten.

Zondag in Maasmechelen om de Wereldbeker ging het niet veel beter voor Betsema. Wel rijdend bij de besten van de 42 gestarte deelnemers bleef Denise hangen bij de eerste elf om ook op de eindstreep daar te eindigen. Hier won de regerend wereldkampioene de 21-jarige Fem van Empel. Beide dagen zetten de winnaressen al vlug de rest van de deelneemster op een onoverbrugbare achterstand. Hierdoor kregen deze edities meer het karakter van een optocht dan een wedstrijd. De achterblijfsters rond de tiende plaats leverden daarentegen volop strijd.

Koppenbergcross
Denise staat voor woensdag op de startlijst van de uiterste zware Koppenbergcross. De komende weekeinden zijn er vrijwel twee wedstrijden op de kalender om toonaangevende klassementen. Betsema hoopt daar haar wedstrijdvorm terug te vinden om weer in de top mee te draaien.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button