Den HelderPolitiek

Behoorlijk Bestuur wil eigendom Lange Jaap van Rijkswaterstaat overnemen

Den Helder – De fractie van Behoorlijk Bestuur komt bij de raadsvergadering aanstaande maandagavond met een motie waarin het college wordt opgedragen om met de grootst mogelijke spoed in overleg te treden met Rijkswaterstaat en te onderzoeken of het eigendom van vuurtoren de Lange Jaap door de gemeente overgenomen kan worden.

De vuurtoren is volgens Behoorlijk Bestuur een icoon dat behouden moet blijven. Rijkswaterstaat heeft er onvoldoende aandacht aan besteed. Door de landelijke media aandacht komt volgens fractievoorzitter Sylvia Hamerslag de identiteit van Den Helder zelfs in gevaar. Haar partij zou daarom graag zien dat de gemeente zelf controle krijgt over het beheer van de vuurtoren. Als dat niet mogelijk is stelt de partij als alternatief voor dat Rijkswaterstaat garandeert dat de iconische vuurtoren gerestaureerd zal worden.

Hamerslag wil van het college dat ze vóór 1 november met duidelijkheid komen over de mogelijkheden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

5 reacties

  1. Wat een stelletje zotten daar bij behoorlijk bestuur.Hoor het “orakel” van Behoorlijk Bestuur bij monde van Sylvia H weer
    de grootst mogelijke onzin uitkramen. Die moet wel behoorlijk “media geil” zijn geworden van zo’n Lange Jaap.

  2. Door de landelijke media aandacht komt volgens fractievoorzitter Sylvia Hamerslag de identiteit van Den Helder zelfs in gevaar. Haar partij zou daarom graag zien dat de gemeente zelf controle krijgt over het beheer van de vuurtoren. Ze is niet goed wijs!

Back to top button
%d bloggers liken dit: