Den Helder

Gemeente Den Helder start met online verlengen rijbewijs

Advertentie:

Den Helder – Met ingang van 1 november is het in Den Helder mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Na de aanvraag kan het rijbewijs dan al na twee dagen worden opgehaald op het stadhuis.

In steeds meer gemeenten kan een rijbewijs online worden verlengd, maar nog lang niet allemaal. Den Helder wordt de 39e Nederlandse gemeente waar dit mogelijk is. In Hollands Kroon kan het nu al iets meer dan een jaar. Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines in de omgeving van Den Helder is binnenkort te vinden op de locatiewijzer van de RDW via www.rdw.nl

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het stadhuis.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button