TexelUitgaan

Musea bevrijd van corona-keurslijf

Advertentie:

Texel – Nu de maatregelen worden versoepeld, kunnen ook de musea weer wat losser worden. Voor Museum Kaap Skil en de Oudheidkamer op Texel verandert er niet veel; daar was het vooraf kopen van een online ticket al niet meer nodig. Bij Ecomare kunnen bezoekers vanaf zaterdag 25 september ook weer spontaan binnenwandelen. De tijdsloten zijn dan opgeheven. Alleen bij de vuurtoren blijven ze gehandhaafd.

De receptiemedewerkers van Ecomare hebben de afgelopen maanden veel mensen moeten teleurstellen. Wie dacht een kaartje bij de kassa te kunnen kopen, kwam vaak bedrogen uit. De tijdsloten zaten regelmatig helemaal volgeboekt. Dit is nu gelukkig verleden tijd: er gelden vanaf zaterdag geen beperkingen meer voor het aantal bezoekers en ook het online reserveren is dan niet meer nodig. De mogelijkheid om vooraf een kaartje te kopen via de website blijft wel bestaan.

Vanwege de beperkte ruimte blijft het bij de vuurtoren wél noodzakelijk om vooraf een kaartje met tijdslot te kopen. Daarmee worden de bezoekersstromen goed gereguleerd en blijft het voor iedereen veilig en plezierig om de toren te beklimmen.

Presentaties
Bij Ecomare zijn al sinds het begin van de coronacrisis geen voerpresentaties meer gegeven, om drukte rond de bassins te voorkomen. Ook dit gaat weer opgepakt worden. Binnenkort kunnen bezoekers dus weer genieten van de verhalen van de dierverzorgers, terwijl zij vis uitdelen aan de zeehonden en laten zien hoe zij de conditie van de dieren controleren met gezondheidstrainingen.

Musea zijn door de overheid aangemerkt als doorstroomlocaties. Daardoor is het niet nodig bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te tonen. De algemene hygiënemaatregelen blijven wel gelden. Iedereen is van harte welkom, met als enige restrictie dat ervan uit wordt gegaan dat mensen die zich niet lekker voelen, thuis blijven. Het is weer tijd voor een zorgeloos museumbezoek!

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button