Kop van Noord-HollandPolitiek

Ook in de Noordkop wordt alleen bij grote overtredingen gehandhaafd op coronapas

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Net als veel andere gemeenten hebben ook de Noordkop gemeenten regionaal afgesproken om maar beperkt te gaan handhaven op de controle van de coronapas in de horeca. Dat blijkt uit de beantwoording van politieke vragen van de Helderse PVV, die fel tegen komst van de coronapas is. Volgens burgemeester Jan de Boer van Den Helder is er afgesproken om op drukke en risicovolle locaties te gaan controleren en enkel bij excessen bestuurlijk op te treden.

Volgens de burgemeester zijn er in de afgelopen anderhalf jaar met het handhaven en toezicht houden op de beperkende maatregelen in Den Helder weinig excessen geweest. “We gaan uit van eigen verantwoordelijkheid, en dat we dat de komende periode ook goed blijven doen”, aldus De Boer. Toch zijn er verschillende incidenten geweest waarbij de politie moest optreden. In februari van dit jaar deelde de politie nog 27 bekeuringen uit aan illegale feestgangers in Den Helder. In 2020 werden in de stad in totaal zes feesten door de politie beëindigd. In de horeca zijn echter geen incidenten te melden.

Als het aan de PVV ligt werd er helemaal geen coronapas ingevoerd, maar nu het wel zo ver is moet het lokale bestuur geen gehoor geven aan deze “schoffering van individuele vrijheden”, zo vindt de fractie. Het Helderse college geeft echter aan verplicht te zijn om gevolg te geven aan landelijke wet- en regelgeving. De protesten van de PVV zijn tevens politiek van aard, zo oordeelt het bestuur, dus eventuele initiatieven om te ageren tegen de maatregelen zal vanuit de raad moeten gebeuren.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button