Den Helder

Ziekenhuis houdt vast aan 1,5 meter afstand

Advertentie:

Den Helder – De anderhalve meter afstand houden is vanaf zaterdag 25 september in Nederland niet meer verplicht. In de ziekenhuizen blijft echter de richtlijn van de Federatie van Medisch Specialisten van kracht. Dit betekent dat het ziekenhuis in Den Helder de 1,5 meter blijft handhaven voor zowel personeel, bezoekers als patiënten.

In het ziekenhuis bevinden zich altijd mensen met een kwetsbare gezondheid. “Ook behandelen wij kwetsbare patiënten, bij wie het vaccin soms niet werkt. Het afstand houden beschermt deze patiënten tegen risico op overdracht van COVID-19”, zo laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten. “Daarnaast willen we voorkomen dat medewerkers besmet raken en niet kunnen werken. We houden het daarom nog even zoals het is.”

Op de patiëntenkamers is het afvies een mondneusmasker te dragen, dit ter bescherming van naasten. Wie een bezoek brengt aan het ziekenhuis en hoest- of niesklachten heeft moet binnen het ziekenhuis altijd een medisch mondneusmasker dragen.

“We bekijken samen met andere ziekenhuizen wanneer we af kunnen stappen van de anderhalve meter afstand en de andere maatregelen. Blijf ondertussen goed op je gezondheid letten en laat je bij griepachtige klachten testen op corona, volgens de adviezen van de Rijksoverheid.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button