Den HelderJeugd

Basisscholen Windwijzer en Verrekijker ontvangen buren voor Burendag

Adverentie

Den Helder – Inwoners van de Geleerdenbuurt in Den Helder werden vrijdag door de leerlingen van De Windwijzer en De Verrekijker uitgenodigd om op bezoek te komen. Dit ter gelegenheid van Burendag, dat officieel op zaterdag 24 september plaatsvindt. De leerlingen van De Windwijzer en De Verrekijker hebben de gasten ontvangen met koffie en koek. Daarna hebben de leerlingen de gasten rondgeleid door beide scholen.

Bredeschool De Poolster is een schoolcomplex met twee basisscholen en kinderopvang in de Geleerdenbuurt in Den Helder. Vanwege Burendag hebben de bewoners van de buren om de school van de leerlingen een uitnodiging gekregen om in de brede school op bezoek te komen. De uitnodiging is door de leerlingen gemaakt en verspreid.

De buren hebben tijdens het bezoek verteld over hun eigen schooltijd. Vooral voor de buurvrouw van 82 had veel te bespreken met de leerlingen over hoe het onderwijs is veranderd sinds zij op school zat, zo laten de leerkrachten weten: “De buren die op bezoek waren hebben genoten en waren onze eregasten!”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button