Den HelderJeugd

Opening Kinderboekenweek in School 7

Advertentie:

Den Helder – De Kinderboekenweek, met als thema ‘Gi-Ga-Groen’, start op woensdag 5 oktober. Tot en met 16 oktober kunnen kinderen van alles ontdekken over de natuur. Op de eerste dag van de Kinderboekenweek opent kinderburgemeester Lotte Mollema de festiviteiten in School 7.

De feestelijke opening op woensdag 5 oktober is het startsein voor een week vol leuke gratis activiteiten. Zo wordt er op 5 en 10 oktober druk geknutseld in School 7. Kinderen kunnen zich laten schminken en op onderzoek uitgaan met een echte microscoop. In Bibliotheek Julianadorp worden er op 5 oktober vogelhuisjes beschilderd. Ook kan er in de bibliotheken tijdens openingsuren een Stickerspeurtocht met Wonderlijke Natuur Weetjes gedaan worden. Er wordt natuurlijk ook voorgelezen. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van de bibliotheek.

Gi-Ga-Groen
Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Gi-Ga-Groen’. Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks ‘De waanzinnige boomhut’, maken het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek. Illustrator Marije Tolman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button