Den HelderUitgaan

Willemsoord doet mee met Weekend van de Wetenschap

Den Helder – Verschillende organisaties op Willemsoord doen op zaterdag 1 oktober mee met het Weekend van de Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van techniek en technologie.

Heb je altijd een oude reddingboot van binnen willen zien? Dan kan nu bij het Reddingmuseum. Of ontcijfer de geheime boodschap bij het Marinenuseum. De Koninklijke Marine gebruikt allemaal slimme technieken om op zee boodschappen door te geven aan andere schepen. Bij De Bootbouwschool kan je zien hoe technische tekeningen op ware grootte gemaakt wordt. In het zelfde pand zit ook Peter Jonas Steelart. Hij laat zijn kunst zien maar ook hoe je moet lassen. Vind je lassen erg interessant dan kan je een kleine workshop lassen volgen bij Zeestadstaal. Daarnaast zijn ook het Tekpark en MindsZ geopend voor allerlei activiteiten.

De organisaties op of rondom Willemsoord zetten op zaterdag 1 oktober hun deuren open tussen 10 en 16 uur. Willemsoord is geselecteerd als ‘hotspot’, vanwege het brede aanbod. Andere hotspots zijn bijvoorbeeld de Universiteit Utrecht, Amsterdam Science Park en de Bibliotheek van Zeeland. Het volledige programma op Willemsoord, maar ook voor de rest van Nederland, is te vinden op de website van het Weekend van de Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Deelnemers:
Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers
Mindsz Den Helder
De Bootbouwschool
Tekpark
Marinemuseum
Tech@connect
Jonas Steelart
Kopgroep Bibliotheken

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button