112Hollands Kroon

Doelgerichte aanslag op woning in Hippolytushoef

Advertentie:

De familie die een huis bewoont dat grenst aan de basisschool De Kei in Hippolytushoef, is woensdagmorgen omstreeks 3.00 opgeschrikt door een enorme knal. Er bleek aan de zijgevel een stuk vuurwerk tot ontploffing te zijn gebracht.

De ontploffing was zo hevig dat een gedeelte van de net nieuw geplaatste sponning er uit was geslagen. De leverancier van de ramen had zo’n soort schade nog nooit gezien. Wat voor soort vuurwerk (bom) het is geweest is niet bekend. De politie heeft, tot grote verbazing van de bewoners, geen verder sporenonderzoek gedaan.

Voordat dit zware vuurwerk tot ontploffing werd gebracht is eerst wat lichter vuurwerk door de brievenbus gegooid. Doordat deze knalde is de bewoner naar beneden gegaan. Toen hij in de gang stond werd het zwaardere vuurwerk aan het raam tot ontploffing gebracht. Wonder boven wonder werd de bewoner niet geraakt door het rondvliegende glas.

Niet de eerste keer
Deze ‘ geplande aanslag’ is niet het eerste incident waar de familie mee te maken heeft. Al sinds 2000, toen zij de woning betrokken, zijn meerdere gevallen geweest van vernielingen tot bedreiging van de kinderen. De ramen moesten het vele malen ontgelden doordat er stenen of stukken boomstam door heen waren gegooid.

Muurtjes, hekken en fietsen niets was veilig. Ook werden hakenkruizen op de woning geschilderd en de kinderen werden uitgescholden. Waarschijnlijk heeft dit alles te maken met het feit dat de familie van Joodse afkomst is. Wie hiervoor verantwoordelijk is, is tot nu toe nog niet bekend.

Antisemitisme
Volgens de bewoner moet het wel een soort van antisemitisme zijn omdat hij niets anders kan bedenken wat iemand zo ver drijft om dit deze familie aan te doen. In 2008 zijn er tussen de 20 á 30 personen opgepakt, waarvan er twee verder werden vervolgd. Maar zij werden weer vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs zou zijn. Dit ondanks dat zij op een bewakingscamera zijn vastgelegd. Alleen was deze camera van een particulier die opnames van de openbare weg had gemaakt, hetgeen niet is toegestaan in verband met de privacywet.

De familie ondervindt uiteraard in hun privéleven veel hinder van deze voorvallen en had nooit verwacht dat dit in een dorp als Hippolytushoef zou kunnen gebeuren. “Dit alles is nu 20 jaar aan de gang, maar wij blijven sterk en hopelijk stopt dit ooit ”, aldus de familie. De politie heeft later op de dag nog buurtonderzoek gedaan. Wie iets heeft gezien in de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 oktober, omstreeks 3.00 uur in de buurt van de basisschool De Kei, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via tel. 0900-8844. Dat geldt uiteraard ook voor wie meer weet van de eerdere voorvallen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

7 reacties

 1. Wat is dit verdrietig , ja en waarom? aardige mensen , , die volgens ons geen vlieg kwaad doen , wat een wereld leven we toch , dit geen ver van m,n bedshow maar wel dichtbij , ook wij hoorden weleens knallen of schoten , we hopen echt dat de dader(s ) snel opgepakt worden wat dit maakt ook de hele omgeving bang

 2. Afschuwelijk. De daders en de mensen die dit weten en wegkijken, moeten zich diep schamen.

  1. Te triest voor woorden zijn dit wel inwoners van Hippo, als het wel zo is moeten ze schamen
   En geen onderzoek van de politie is nog erger. Geen woorden voor.

 3. Diep…diep..triest, en beschamend! Gelukkig hebben al een aantal inwoners van Wieringen te kennen gegeven dat ze dit absoluut niet kunnen tolereren en een beloning uitgeloofd voor het opsporen van de daders! Hulde! Als enkele van deze jongeren nog thuis wonen weten de ouders dan niet dat hun kind ’s nachts om 3 uur nog op straat loopt?? Prioriteit no: 1 voor de politie tink? en camera’s ophangen?? en voor de geplaagde/getreiterde bewoners: Sterkte…en wat goed dat jullie je niet weg laten jagen door een paar treiterkoppen. Wieringers zijn een vredelievend volkje, ik weet zéker dat ze dit gedrag ook vréselijk vinden!

 4. echt verschrikkelijk,deze ellende duurt al veeeeel te lang voor deze mensen
  onze overheid moet dit keihard aanpakken

 5. Ik lees ergens dat privé camera’s niet als bewijs mogen dien en ivm de AVG-wet? Belachelijk.
  Nóg een puntje: ik heb ook al vernomen dat het gaat om minderjarigen: Die zijn van zichzelf niet anti-semitistisch; Van wie zouden ze dat gedrag hebben overgenomen? Ouders? Het kan er bij mij niet in dat de Wieringers niet weten om wie dit zou gaan.. aanpakken die lui. Zowel kinderen als ouders. en heropvoeden. Dat gebeurde ná de oorlog ook.

Wellicht ook interessant

Back to top button