Doelgerichte aanslag op woning in Hippolytushoef

De familie die een huis bewoont dat grenst aan de basisschool De Kei in Hippolytushoef, is woensdagmorgen omstreeks 3.00 opgeschrikt door een enorme knal. Er bleek aan de zijgevel een stuk vuurwerk tot ontploffing te zijn gebracht.

De ontploffing was zo hevig dat een gedeelte van de net nieuw geplaatste sponning er uit was geslagen. De leverancier van de ramen had zo’n soort schade nog nooit gezien. Wat voor soort vuurwerk (bom) het is geweest is niet bekend. De politie heeft, tot grote verbazing van de bewoners, geen verder sporenonderzoek gedaan.

Voordat dit zware vuurwerk tot ontploffing werd gebracht is eerst wat lichter vuurwerk door de brievenbus gegooid. Doordat deze knalde is de bewoner naar beneden gegaan. Toen hij in de gang stond werd het zwaardere vuurwerk aan het raam tot ontploffing gebracht. Wonder boven wonder werd de bewoner niet geraakt door het rondvliegende glas.

Niet de eerste keer
Deze ‘ geplande aanslag’ is niet het eerste incident waar de familie mee te maken heeft. Al sinds 2000, toen zij de woning betrokken, zijn meerdere gevallen geweest van vernielingen tot bedreiging van de kinderen. De ramen moesten het vele malen ontgelden doordat er stenen of stukken boomstam door heen waren gegooid.

Muurtjes, hekken en fietsen niets was veilig. Ook werden hakenkruizen op de woning geschilderd en de kinderen werden uitgescholden. Waarschijnlijk heeft dit alles te maken met het feit dat de familie van Joodse afkomst is. Wie hiervoor verantwoordelijk is, is tot nu toe nog niet bekend.

Antisemitisme
Volgens de bewoner moet het wel een soort van antisemitisme zijn omdat hij niets anders kan bedenken wat iemand zo ver drijft om dit deze familie aan te doen. In 2008 zijn er tussen de 20 á 30 personen opgepakt, waarvan er twee verder werden vervolgd. Maar zij werden weer vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs zou zijn. Dit ondanks dat zij op een bewakingscamera zijn vastgelegd. Alleen was deze camera van een particulier die opnames van de openbare weg had gemaakt, hetgeen niet is toegestaan in verband met de privacywet.

De familie ondervindt uiteraard in hun privéleven veel hinder van deze voorvallen en had nooit verwacht dat dit in een dorp als Hippolytushoef zou kunnen gebeuren. “Dit alles is nu 20 jaar aan de gang, maar wij blijven sterk en hopelijk stopt dit ooit ”, aldus de familie. De politie heeft later op de dag nog buurtonderzoek gedaan. Wie iets heeft gezien in de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 oktober, omstreeks 3.00 uur in de buurt van de basisschool De Kei, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via tel. 0900-8844. Dat geldt uiteraard ook voor wie meer weet van de eerdere voorvallen.

Mobiele versie afsluiten