Cultuur/Natuur

Paddenstoelen zoeken in de Donkere Duinen

Advertentie:

Paddenstoelen zoeken in de Donkere Duinen? Zondag 3 november van 13.30 tot 15.00 uur onder leiding van een gids van Landschap Noord-Holland op zoek naar paddenstoelen in de Donkere Duinen, bij Den Helder. Wie benieuwd is hoeveel verschillende soorten er in dit mooie bos staan is welkom.

De gids belooft een ieder een fijne wandeling waarbij onderweg aandacht is voor paddenstoelen. Vaak hebben ze de meest bijzondere namen, zoals honingzwam of elfenbank. Paddenstoelen zijn erg fotogeniek en er zijn boeiende verhalen over te vertellen. Ook voor kinderen is het leuk om te zoeken naar deze fraai verstopte schimmels.

Paddenstoelen zijn belangrijke opruimers in de natuur. Als in de herfst planten afsterven en bomen hun blad laten vallen verwerken de paddenstoelen, samen met bacteriën en bodemdiertjes, al dit afval tot nieuwe voedingsstoffen. In het voorjaar maken de bomen en planten hier weer gretig gebruik van. Zo vormen de paddenstoelen een onmisbare schakel in deze kringloop.

Zin om mee te gaan? Reserveer dan nu een plek.

Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11
Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3, 00. Donateurs € 4,00 en kinderen van donateurs € 2,00.
Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Reserveren: www.gaatumee.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button