Den Helder

Commissie- en raadsvergaderingen weer digitaal

Den Helder – Per direct vergaderen de raad en de raadscommissies weer digitaal. De fractievoorzitters / het Presidium heeft hiertoe besloten vanwege onder meer het groeiende aantal coronabesmettingen, de wens van raads-, commissie- en collegeleden om niet meer fysiek te vergaderen wegens besmettingsgevaar en het feit dat niet aan een fysieke vergadering kan worden deelgenomen als één van je huisgenoten ziekteverschijnselen heeft, terwijl dit digitaal wel kan.

De commissievergadering Bestuur en Middelen van aanstaande maandag 26 oktober 2020 over de begroting is daarmee de eerste digitale vergadering. Er kan gewoon ingesproken worden, en alle raads- en commissievergaderingen worden rechtstreeks via internet uitgezonden. Meer informatie over de uitzending, inspreken en actuele agenda’s is te vinden op http://gemeenteraad.denhelder.nl.

Op het moment dat er landelijk sprake is van het afschalen van maatregelen bestaat er weer ruimte voor een heroverweging van het digitaal vergaderen.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button