Den HelderHollands Kroon

Speciale TV-uitzendingen Dag van de Mantelzorg

Regio Noordkop – De Dag van de Mantelzorg wordt dit jaar anders dan anders. Geen grote bijeenkomsten, dat is niet verantwoord in deze tijd. In plaats daarvan organiseert het Mantelzorgcentrum in samenwerking met Regio Noordkop twee unieke tv-uitzendingen over mantelzorg. Deze uitzendingen, een met betrekking tot Den Helder en de ander rond de mantelzorg in Hollands Kroon, zijn te bekijken op 10 en 12 november via Regio Noordkop TV.

Marianne Weel is organisator van de alternatieve Dag van de Mantelzorg. “We wilden deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan en dit is een heel bijzondere manier om aandacht te vragen voor mantelzorgers. Ik denk dat dit niet eerder vertoond is in Nederland. De Tv-uitzendingen bieden een mooi inkijkje in wat mantelzorg nu precies inhoudt. Ik denk dat het niet alleen interessant is voor mantelzorgers en zorgprofessionals, maar juist ook voor mensen die er nu (nog) niets mee te maken hebben.”

Talkshow en bijzondere verhalen
In de Tv-uitzending draait het om de talkshow, geleid door zangeres, theatermaker en presentatrice Leoni Jansen. Aan tafel beleidsmakers, wethouders, medewerkers uit de zorg, mantelzorgers zelf en anderen. Wat is volgens hen nodig om de mantelzorger overeind te houden? Tussen de gesprekken door worden bijzondere verhalen van mantelzorgers vertoond. In hun thuissituatie tonen zij de mooie kant van mantelzorg, maar ook de rauwe kant ervan. Dit levert prachtige en ontroerende beelden op.

De uitzendingen zijn te zien op dinsdag 10 (Den Helder) en donderdag 12 november (Hollands Kroon) om 19.00 uur op Regio Noordkop. De uitzending wordt ’s avonds om 22.00 uur herhaald en op zaterdag 14 en zondag 15 november om 20.00 uur. Regio Noordkop is te bekijken via Ziggo kanaal 41, KPN kanaal 1463, andere kanalen zijn te vinden op https://www.regionoordkop.nl/frequenties

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button