Den HelderHollands KroonJeugd

Toch geen Sint Maarten in de Noordkop

Adverentie

Regio Noordkop – De gemeente Den Helder liet donderdag nog enthousiast weten dat de viering van Sint Maarten dit jaar gewoon door kon gaan, maar daar denkt de Veiligheidsregio heel anders over. Die liet donderdag weten dat het zeer onverstandig zou zijn als zingende kinderen massaal langs de deuren gaan.

De melding van de Veiligheidsregio maakte dat niet alleen de gemeente Den Helder, maar ook Hollands Kroon inmiddels liet weten de viering van Sint Maarten toch af te raden.

“Het risiconiveau van onze regio is op 22 oktober gestegen van ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’. Daarom is het dringende advies van de veiligheidsregio geen Sint-Maarten te vieren”, zo meldt Den Helder. “Ouders hebben een eigen verantwoordelijkheid om de afweging te maken of ze op 11 november wel of niet hun kinderen langs de deuren laten gaan, maar het wordt sterk afgeraden om nieuwe besmettingen te voorkomen. We moeten met man en macht zorgen dat het virus wordt teruggedrongen.”

De gemeente Hollands Kroon meldt: “Volgens de veiligheidsregio is het beter de traditie een jaartje over te slaan om nieuwe coronabesmettingen te voorkomen. Wij volgen deze lijn.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button