Den HelderSport

Wandel een Relaxed Rondje Om met Team Sportservice

Advertentie:

Den Helder – Een relaxed rondje om. Dat is wat de deelnemers aan de gelijknamige nieuwe activiteit doen vanaf 1 november. Speciaal voor mensen die het leuk vinden om in groepsverband te wandelen. Ook wie afhankelijk is van een rolstoel, eventueel met begeleiding, een rollator of wandelstok kan mee met het Relaxed Rondje Om van Team Sportservice.

Buiten wandelen is goed voor iedereen. Ook voor oudere mensen is het belangrijk om in beweging te blijven. Niet alleen voor lijf en leden, ook het brein vaart er wel bij om van tijd tot de kuierlatten te nemen. Dat drukte neuropsycholoog Erik Scherder de gasten op de Doortrappen-beurs nog eens op het hart.

Hij sprak de aanwezigen op de fietsbeurs voor ouderen toe via een videoboodschap op groot scherm. “Je brein reageert echt op bewegen. Wandelen, fietsen, het maakt niet uit. Maar stilzitten is altijd achteruitgang van je hersenen. En dat is toch helemaal niet wat je wil.” Hij brak bovendien een lans voor de driewielfiets als mensen het eng vinden om op twee wielen te blijven fietsen.

Scherder kennen we ook van het nationale succes de Ommetje-app, waarmee duizenden mensen werken aan hun conditie en mentale gesteldheid. Daar sluit deze nieuwe activiteit van Team Sportservice prima bij aan.

Eerste vier weken gratis
De looptraining start bij wijkcentrum De Boerderij in de Schooten. Elke week op maandag om 12.00 uur gaan de wandelaars op pad. Uiteraard na eerst een heerlijke kop koffie of thee gedronken te hebben. Vanaf 11.35 uur is de inloop. De eerste vier weken kunnen deelnemers gratis mee, daarna kunnen ze een strippenkaart kopen van 12 euro.

Meer weten? Bel naar kantoor van Team Sportservice: 0223-684726 of mail Marijke de Wijs: mdewijs@teamsportservice.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button