Hollands KroonJeugd

Bewonersbijeenkomst eerste ontwerp inspiratietuin Slootdorp

Een combinatie van natuur, duurzaam, saamhorigheid en zingeving

Advertentie:

Slootdorp – “Denk, doe en bouw mee aan de realisatie van een inspiratietuin in Slootdorp.” Dat is de oproep die Sandra Keijzer, Slootdorpsbelangen, de gemeente Hollands Kroon en Team Sportservice doen aan alle inwoners van Slootdorp. De tuin voor 0 tot 100 jaar moet naast basisschool De Meertuin komen. Om alle inwoners te betrekken is er donderdag 27 oktober een bewonersbijeenkomst.

Sandra Keijzer woont in Slootdorp en startte ongeveer twee jaar geleden met een eerste ontwerp. “Ik heb een natuurtuin getekend om een inspirerend buitenterrein te ontwikkelen voor jong en oud. Inmiddels zijn meerdere partijen betrokken. Met die partijen hebben we de ideeën om een plek waar iedereen welkom is verder uitgewerkt. Nu is het de beurt aan de inwoners om mee te denken. De tuin is per slot van rekening voor hen bedoeld.”

Het idee is om een plek te creëren waar mensen kennismaken met elkaar. Lekker bewegen, elkaar inspireren, genieten van de natuur, varen, spelen of vissen. Of zich verwonderen door de activiteiten op het gebied van natuurbeleving en duurzaamheid. “Wat wij nu willen weten is: waar is behoefte aan? Wat vinden onze inwoners nu echt een aanvulling op ons mooie dorp? Dit is een mooie kans om je stem en wensen te laten horen”, aldus Sandra.

Pannaveld
Team Sportservice is vanuit de beweeggedachte als partij aangesloten. “Ook De Meertuin en de voetbalvereniging dienen een aanvraag in, in het Sportakkoord. Ze willen graag een pannaveld. Een klankbordgroep buigt zich hierover en komt nu met de opmerking: “prima, maar er ligt nog een braakliggend terrein naast. Wat kunnen we daarmee?” We hebben contact gelegd met de gemeente, Slootdorpsbelangen en Sandra. Nu blijkt dat zij al een heel plan heeft liggen”, vertelt Joyce Bruinewoud van Team Sportservice.

De uitgangspunten van de tuin zijn een combinatie van natuur, duurzaam, saamhorigheid en zingeving. Op de bewonersavond lichten de partijen de visie en het eerste ontwerp van de inspiratietuin toe. Geïnteresseerden kunnen daar hun mening over geven en hun idee toevoegen. Sandra Keijzer: ”We verzamelen alle ideeën en aanvullingen om een ontwerp te maken waar iedereen blij van wordt en we hebben nog extra handen nodig om de tuin ook echt aan te leggen.”

De bewonersbijeenkomst is donderdag 27 oktober met om 19.15 uur de inloop en om 19.30 uur de aftrap. Locatie: basisschool De Meertuin, Koningin Beatrixlaan 1 in Slootdorp. Aanmelden kan via info.inspiratietuin@gmail.com maar hoeft niet. Wie niet aanwezig kan zijn en toch wil reageren, kan ook naar dit adres mailen.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button