Sport

Wisselend succes heren en dames Den Helder Suns

Advertentie:

Den Helder – Voor zowel de heren als de dames van de Den Helder Suns stonden er dit weekeinde twee wedstrijden op het programma. De heren speelden vrijdag uit bij Donar en zondagmiddag thuis tegen Aris Leeuwarden. De damesploeg moest twee keer op reis, zaterdag naar Martini Sparks (Haren) en zondag naar de Basketbal Academie Limburg. Waar de vrouwen beide duels wisten te winnen, leden de heren twee nederlagen.

Met nog luttele seconden te spelen leken de basketballers van de Suns zondagmiddag de winst binnen te slepen, met een onmogelijke driepunter van Keevan Veinot ging de winst alsnog naar Aris Leeuwarden (75-77). Tot groot genoegen van de bezoekende supporters. Met een sterk eerste kwart leken de Suns voldoende marge op te bouwen om aan de goede kant van de score te blijven. Via 7-6 naar 17-6 en naar 32-17 met een alley-oop van Troy Koehler. Aris kwam aan het einde van het tweede kwart op tien punten. Een sterk spelende Sam van Oostrum kon niet voorkomen dat de bezoekers iets dichterbij kropen: 45-35.

Driepunters
Hoewel de Friese basketballers erop los schoten met driepunters, leek er na de pauze bij 55-41 nog geen vuiltje aan de lucht voor Den Helder. Bij 59-50 kwam Aris onder de psychologische tien puntengrens. Ruim anderhalve minuut later, aan het einde van het derde kwart, was het verschil nog maar vier: 61-57.

Alles op alles voor de Suns om de voorsprong te blijven behouden, dat lukte halverwege het laatste kwart tot 71-69. Met een van de totaal vijftien driepunters pakte Aris voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong bij 71-72. Zes seconden voor het eindsignaal maakte Dyon Halman 75-74. Coach Van Sliedregt vroeg namens Leeuwarden een time-out aan. Wat restte was 3.3 seconden. Met een schot volledig uit balans velde Keevan Veinot het vonnis, met een van de vele driepunters. De Suns dropen teleurgesteld af, na afloop van een wedstrijd die niet verloren had hoeven worden.

Topscorers
Den Helder: Darius Banks 19, Dyon Halman 19 | Sam van Oostrum 8 rebounds, 6 assists
Leeuwarden: Keevan Veinot 20, Kaleb Warner 15

Dames
De dames van de Den Helder Suns moesten dit weekeinde dus ook twee keer in actie komen. Beide keren werd gewonnen, waardoor de ploeg nu is opgeklommen naar de tweede plek op de ranglijst. Zaterdag wonnen ze met 63-70 van de Martini Sparks en zondag werd in Limburg met 53-95 gewonnen van BAL.

De volgende thuiswedstrijd van de Den Helder Suns Heren is op zaterdag 5 november om 19:30 uur in Sporthal Sportlaan. Die van de dames is donderdag 3 november tegen Lekdetec.nl. Daarvoor spelen de dames nog uit bij Binnenland (29 oktober) en de heren uit bij Heroes (30 oktober).

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button