Hollands Kroon

Nieuwe trailerhelling bij de Ulkesluis

Hollands Kroon – Bij de Ulkesluis aan het Amstelmeer wordt een nieuwe trailerhelling gemaakt. Een trailerhelling wordt gebruikt door watersporters om boten en schepen in en uit het water te laten.

De Ulkesluis is aan de zuidkant van het meer bij de overgang van de Amstelmeerweg en de Oosthoekweg. Vanuit dit punt kan gemakkelijk worden gevaren richting Kolhorn, het Lutjestrand of Anna Paulowna. Dit is een project van De Kop Werkt! vaarroute Amstelmeer-IJsselmeer.

De nieuwe trailerhelling is als aanvulling op de trailerhelling bij het Lutjestrand. De trailerhelling wordt ontwikkeld met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het ontwerp is gemaakt door HB Advies en Klein Wieringen doet de technische uitwerking van het project. De trailerhelling is naar verwachting in december 2020 klaar.

Parkeren gebruikers
De nieuwe trailerhelling bij Ulkesluis wordt goed toegankelijk voor auto’s met de boten op trailers. Ook komt hier de mogelijkheid om de trailers en de auto’s netjes te parkeren. De parkeerplaatsen die er nu liggen worden uitgebreid, met plaatsen gemaakt van grasbetontegels.

De nieuwe trailerhelling is onderdeel het het project vaarroute Amstelmeer-IJsselmeer. Onder dit project valt ook de de aanleg van kunst langs deze vaarweg en aan meer faciliteiten rondom het Lutjestrand. Eerder is ook het Slootdorperbos (dat langs de vaarroute ligt) opgeknapt en zijn er meer aanlegsteigers langs de vaarroute gerealiseerd.

De Kop Werkt!
De trailerhelling bij Ulkesluis is een project van ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Meer informatie over De Kop Werkt! op www.dekopwerkt.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button