Cultuur/NatuurUitgaan

Expositie in Cultuurkerkje Oudesluis

Oude Sluis – Nelly Besseling en Ivonne Verhagen bewerken al vele jaren verschillende soorten steen zoals seleniet, serpentijn, albast en speksteen. Een weekend lang, op zaterdag 27 en zondag 28 november van 11:00 tot 16:00 uur, exposeren beiden hun beelden van steen en brons in het Cultuurkerkje Noorderweg 14a. De toegang is gratis.

Nelly was ooit op een expositie van beelden en raakte daardoor zo geïnspireerd, dat ze een steen heeft gekocht en daarmee aan de slag is gegaan. Ivonne is net als Nelly autodidact. Wél enkele workshops of korte cursussen gevolgd en daarna, door te doen, steeds vaardiger geworden in het bewerken van steen. Door kritisch te kijken, zorgvuldig te werken, mooie materialen te gebruiken zoals hardstenen sokkels proberen ze mooie beelden te maken, die een sieraad voor in de tuin of in huis kunnen zijn.

Over elkaar merken beide beeldhouwers op: “Door elkaars werk te bespreken, stimuleren we elkaar. We verwonderen ons samen over de “cadeautjes” die de stenen ons geven: een prachtige kleur, een mooie tekening of bepaalde vorm. Dat zijn geweldige stimulansen om ons uit te dagen”. Nelly exposeerde bij Rondje Cultuur Huisduinen, Kunstparade Heiloo, Kunst-10-daagse in Bergen, Bezoek mijn Tuin en de Kunstroute in Workum. Ivonne exposeerde in de Etalage in Schagen. Beiden hebben exposities gehouden tijdens de Tuinenroute Wieringen en tijdens de Bloemendagen in Anna Paulowna.
De beide vrouwen maken deel uit van de Kunstkring Anna Paulowna.

Meer info
Beiden zijn per e-mail te benaderen voor verdere informatie over hun werk als beeldend kunstenaar nelly.beslissing@yahoo.com en ivonneverhagen@gmail.com of op de website. De organisatie laat belangstellenden binnen mits zij de coronamaatregelen van de overheid in acht nemen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button