Den Helder

Schrijven tegen onrecht

Den Helder – Voorafgaand aan de Internationale Dag van de Rechten van de Mens organiseert mensenrechtenorganisatie Amnesty International de jaarlijkse Schrijfmarathon Write for Rights. Op zaterdag 4 december van 10.00 tot 16:00 uur worden er in School 7 brieven en kaarten geschreven aan en voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Ook kunnen er bij diverse vestigingen van KopGroep Bibliotheken schrijfpakketjes worden opgehaald.

Afgelopen jaren schreven al honderdduizenden mensen wereldwijd brieven tegen onrecht. “Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt”, stelt Amnesty. “Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Hoe meer mensen aan de Schrijfmarathon Write for Rights meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht.” Tijdens de schrijfmiddag op 4 december zijn er voorbeeldbrieven en kaarten voorhanden en is een vrijwilliger van Amnesty aanwezig om meer informatie te geven.

Schrijfpakketten
Als mensen liever thuis willen schrijven, dan kan dit ook. Met de schrijfpakketten worden zij op weg geholpen. Deze pakketten kunnen opgehaald worden bij verschillende vestigingen van KopGroep Bibliotheken. De brieven of kaarten kunnen daarna tot eind december bij de bibliotheken ingeleverd worden.

Aanmelden voor de schrijfmiddag in School 7 is niet nodig. Meer informatie is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button