Den Helder

Steun Vrienden van Noordwest met actie voor een Keppie

Den Helder – Keppie is een slaapmuts voor mensen die hun haar (tijdelijk) verloren hebben door bijvoorbeeld chemotherapie. Zij zijn vaak op zoek naar een zachte en comfortabele oplossing om de gevoelige hoofdhuid te beschermen en hun natuurlijke warmte vast te houden. Een patiënt vertelt: “Nu ik kanker heb en mijn haar kwijt ben, merk ik pas dat haar er ook voor is om me warm te houden. Nu ik het kwijt ben, is de Keppie echt heel fijn en slaap ik tenminste weer goed.” Vooral met de koude maanden in het vooruitzicht, wil Vrienden van Noordwest deze mooie oplossing beschikbaar stellen aan oncologische patiënten van Noordwest Ziekenhuisgroep.

Keppie is gemaakt van een microfleece stof die speciaal gebreid wordt voor survivalsportkleding. De eigenschappen van deze stof zijn: warmte vasthoudend, niet broeierig en superzacht. Om de hoofdhuid niet te irriteren zijn de stukken waar het hoofd het kussen raakt vrij van naden. De naden die er wel zijn, zijn met een zeer dun garen op een andere manier gestikt waardoor deze plat zijn.

Vrienden van Noordwest
Vrienden van Noordwest zet zich in om wensen te vervullen die het verblijf van patiënten in de ziekenhuizen van Noordwest Ziekenhuisgroep, in Alkmaar en Den Helder, aangenamer maken. De steun van donateurs en sponsoren is daarbij onmisbaar omdat het om wensen gaat die niet vanuit het standaard ziekenhuisbudget kunnen worden betaald. Iedereen kan dit goede doel (en Keppie) steunen en iedere bijdrage is welkom via www.vriendenvannoordwest.nl of mail naar vrienden@nwz.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button